Tevékenységünk

Tervező irodánk vállalja komplex tervdokumentációk elkészítését, akár fővárosi vagy világörökségi területeken is.

A legmodernebb lézerszkenneres és dróntechnológiával végezzük a helyszíni felmérést, amely egyaránt alkalmazható épületek felújítása, bővítése és új építések esetén is. Ennek segítségével az épület minden egyes apró részletét milliméteres pontossággal tudjuk rögzíteni, így már a tervezés során számolni lehet a szabad szemmel nem látható esetleges szerkezeti hibákkal, deformitásokkal. Ezzel az eljárással minimalizálható a kivitelezés során az előre nem látható szerkezeti hibákból következő időigényes és költségnövekedéssel járó tervmódosítások száma.

Mindemellett igény szerint tervezési művezetést is vállalunk, a megrendelő érdekeit képviselve, végig kísérve a kivitelezés folyamatát pontfelhő modellezéssel.

Cégünk, a Tokaj Viridis Kft. 15 éves tapasztalattal rendelkezik Európai Uniós és hazai forrású projektek menedzselésében, így a projekt ötlet megszületésétől végig tudjuk kísérni a tervezési és kivitelezési folyamatokat is.

Szolgáltatásaink

  • Meglévő épületek, műemlékek felmérési tervdokumentációjának készítése
  • Családi ház egyszerű bejelentési tervdokumentációjának készítése
  • Építési engedélyezési tervdokumentáció készítése
  • Generál kiviteli tervdokumentációk készítése
  • Pályázati tervdokumentációk készítése
  • Árazott, árazatlan, valamint ÉNGY kódos költségvetés készítése
  • Tervezési művezetés
  • Tervlap és plakát nyomtatás A1-es méretig
Megbízás

A Tokaji Református Egyházközség 1800-as években épült - műemléki környezetben álló, a világörökség magterületén található - parókiaépületének tetőszerkezet - és nyílászáró csere tervének elkészítésére kaptunk megbízást. Az épület jellegéből adódó előírások erősen meghatározták az új külső kialakításának lehetőségeit.

Megvalósítás

A felmérési terv elkészítéséhez lézerszkenneres technikát alkalmaztunk, amellyel amellett, hogy rövid idő alatt - mindössze 1,5 óra - felmérhető az épület, ráadásul az így létrejött pontfelhős modell 7 milliméter pontossággal rekonstruálta a parókia szerkezeteinek jelenlegi állapotát. Az említett technológia nagyszerűségét tovább erősíti, hogy a tervezett tetőszerkezet építése során is folyamatosan ellenőrizhető válik a kivitelezés precizitása, ezzel minimálisra csökkentve az emberi tényezők okozta hibák lehetőségét.

Helyszín
Tokaj-Hegyalja, világörökségi magterület
Scannelt terület
645 m²